PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

maandag, september 25, 2006

Slecht milieurapport voor België

Het is tegenwoordig zeer modieus om misprijzend te doen over de groenen in de politiek. De andere partijen zouden óók groene standpunten hebben, en de groenen zouden eigenlijk niet meer nodig zijn. Echter spreken de naakte cijfers zulke modieuze doch foute standpunten steevast tegen.
Dit blijkt ook nu weer uit de cijfers van de OESO. Er zijn in ons land bepaalde inspanningen gedaan, maar zoals reeds eerder opgemerkt op deze blog, blijft onze regering op veel vlakken gewoon afwezig. Ik zou er mij niet zo druk in maken, als het gewoon cijfertjes waren, maar de enorme ellende voor mens, dier en de natuur in het algemeen die achter de cijfers verscholen zit, maakt mij razend kwaad. Immers hebben bepaalde globale actieplannen reeds bewezen dat ze kunnen werken: denken we maar aan het uitroeien van de pokken, de aanpak van polio en de aanpak van het gat in de ozonlaag. Het is een kwestie van visie, politieke wil en politieke durf. En dan kunnen we samen resultaten bereiken.
Slecht milieurapport voor België DS 25.09.2006
BRUSSEL - Ons land heeft op vlak van milieu nog heel wat werk voor de boeg. Dat blijkt uit een vertrouwelijk rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling dat Le Soir kon inkijken.Hoewel België de afgelopen acht jaar op bepaalde domeinen duidelijk inspanningen heeft gedaan, worden toch 44 aanbevelingen gedaan. De OESO uit in het rapport onder meer haar bezorgdheid over de hoge vervuilingsniveau's van de waterlopen en de lucht in de steden en over het feit dat er onvoldoende inspanningen gedaan worden in de strijd tegen de opwarming van het klimaat.Hoewel België sinds 1993 op verschillende niveau's inspanningen doet voor het milieu, is het doel nog lang niet bereikt, aldus het rapport. ,,Een reeks indicatoren toont aan dat de tot nu toe behaalde resultaten nog niet voldoende zijn. De uitdaging bestaat er nu onder meer in om de inspanningen verder te zetten en ze efficiënt te maken en om nog verder te gaan in de integratie van de bezorgdheid om het milieu in economische en sociale beslissingen".