PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

dinsdag, augustus 22, 2006

De Limburgers heten u welkom (2)

Er stond vanmorgen een hilarisch artikel in het Belang, voor wie graag een complottheorie of twee bij zijn ontbijt nuttigt. Ik wil het u niet onthouden.
22/08 Interprovinciale borden nu al gestolen (HBvL)

Twee onlangs geplaatste interprovinciale borden met daarop ‘De Limburgers heten u welkom’ zijn gestolen. De besturen van beide Limburgen hebben een klacht ingediend bij de politie. "Ik denk dat Den Haag eentje en Brussel een tweede exemplaar mee heeft", lacht Martin Eurlings, gedeputeerde van Nederlands Limburg. "Misschien wel omdat die hogere overheden vrezen dat we ons als beide Limburgen gaan herenigen en ons van hen gaan afscheiden. En gelijk hebben ze. Herenigen gaan we zeker", grijnst hij.
En dat werd gisterenmiddag wat kracht bijgezet tijdens de overhandiging van twee wielertruitjes met daarop "2 Limburgen 1 in Europa". Eén truitje was bestemd voor gedeputeerde Martin Eurlings en eentje voor Sylvain Sleypen, gedeputeerde in Belgisch Limburg. Aan beide gedeputeerden om op die manier promotie te maken van een herenigd Limburg en ook anderen er toe aan te zetten dergelijke truitjes te dragen. Volgens Sleypen zijn wielertruitjes uitstekend als boodschapdrager omdat de wielersport de regio een identiteit geeft.