PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

dinsdag, december 19, 2006

Geen plaats in de herberg

Berichtje vandaag op de website van de BRT. Een koppel dat zijn twee kleine kindjes achterliet bij een dakloze aan het Centraal Station te Antwerpen, terwijl het zelf wat heroïne ging scoren, kreeg 'een tweede kans'. Of de dakloze een tweede kans kreeg in het leven, werd echter niet vermeld. Het is natuurlijk ook maar kerstmis, en dan kunnen we toch niet inzitten met een man voor wie nergens plaats is.
Celstraf voor koppel dat kinderen dropte (BRT Nieuwsnet 19.12.2006)
di 19/12/06 - Een man en een vrouw die twee maanden geleden hun kinderen achterlieten bij een zwerver in Antwerpen om drugs te kopen, zijn veroordeeld tot dertig maanden cel. De helft van de straf is met uitstel.
De 26-jarige moeder en de 28-jarige vader waren met de trein naar Antwerpen gereisd om er heroïne te kopen. Aan het station lieten ze hun kinderen van één en vijf jaar achter bij een dakloze.
De ouders kregen elk een gevangenisstraf van dertig maanden waarvan vijftien maanden met uitstel en een boete van 5.500 euro met uitstel.
De rechter wou het koppel nog een tweede kans geven, maar ze moeten van hem eerst afkicken van hun heroïneverslaving. De kinderen zijn intussen geplaatst bij een pleeggezin.
De advocaat van het koppel is tevreden met de uitspraak en zegt dat haar cliënten beseffen dat ze dringend moeten ontwennen.