Slaap maar lekker verder
Van weinig zaken kan ik zo kwaad worden, als de uitspraak 'de groenen zijn niet meer nodig, de andere partijen zijn toch ook groen'. Lezen de mensen die dit vertellen geen kranten, kijken ze geen TV? Komen ze niet buiten? Interesseert het hun misschien gewoon niet?
Dag in, dag uit worden we geconfronteerd met de gevolgen van de aardopwarming, en onze regeringen (we hebben er zelfs een zevental) slagen er in nog afweziger te zijn in het hele debat dan de Amerikaanse regering.
Ik heb zelfs nog liever Bush, die openlijk laat blijken dat de planeet hem geen ene moer interesseert, dan twee figuren als Verhofstadt en Leterme, die doen alsof ze 'er mee bezig zijn', en iedereen gerust in slaap sussen, maar dan er niet in slagen om ook maar één maatregel te nemen om de CO2 - uitstoot werkelijk terug te dringen. De hele planeet gaat in een rotvaart naar de kloten, en onze leiders liggen te slapen aan het stuur.
Waarschijnlijk zal het wel weer de schuld van de Walen zijn, en wordt iedereen gesust met de uitspraak dat ze een stevig klimaatbeleid zullen voeren na de communautaire onderhandelingen na de verkiezingen van volgend jaar.
België mist Kyotodoel volledig (DS 27.10.2006)
BRUSSEL - Zelfs met bijkomende maatregelen zal België er niet in slagen de Kyotodoelstellingen tegen 2010 te halen. Dat blijkt uit een rapport van het Europees Milieuagentschap (EEA), een instelling die gegevens verzamelt voor de Europese Commissie, aldus De Tijd vrijdag.Zeven EU-landen, waaronder België, stevenen met het bestaande beleid af op een stijging van de uitstoot in 2010, in plaats van een daling. De Europese Unie engageerde zich in het klimaatverdrag van Kyoto tot een vermindering van de CO2-uitstoot met gemiddeld 8 procent. België beloofde een vermindering met 7,5 procent tegen 2010, vergeleken met het referentiejaar 1990.Met de bestaande maatregelen om de uitstoot te verminderen, boeken de vijftien oude EU-lidstaten slechts een reductie van 0,6 procent in 2010. België strandt op een toename van de uitstoot met 1,2 procent. Dat blijkt uit projecties van het EU-milieuagentschap. Indien ook bijkomende beleidsmaatregelen die al in de pijplijn zitten, in rekening gebracht worden, daalt de uitstoot van de EU-15 met 4,6 procent in 2010 en van België met een luttele 0,7 procent.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home