PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

woensdag, december 07, 2011

Schepencollege verknoeit aanbesteding ter waarde van € 150.000,00

Op 27.10.2011 vernietigde de Raad van State de Openbare Aanbesteding van 28.12.2009 waarbij SP.a en CD&V de bouw van een aantal Individuele Behandelingsinstallaties voor Afvalwater gunden. De meerderheid bleek volledig de mist te zijn ingegaan bij het beoordelen van de vereiste vergunningen van de ingeschreven aannemers.

Groen! Gemeenteraadslid Hans Van Den Eynden: ‘De offerte van de firma GEPEX was blijkbaar volledig in orde met de richtlijnen die het college had opgesteld. Echter is het schepencollege achteraf gaan prutsen met het aantal installaties dat men wilde laten bouwen, waardoor de firma GEPEX niet langer over de juiste klasse voor uitvoering van de opdracht beschikte. Deze wijzigingen stonden echter haaks op de schriftelijke aanbesteding die het schepencollege had uitgevaardigd, zodat men deze firma niet zomaar kon uitsluiten… De hele aanbesteding ter waarde van € 150.000 is nu dus door dit knoeiwerk door de Raad van State naar de prullemand verwezen.’

Groen! Herentals vindt het bijzonder jammer dat het College weer in het stof bijt bij de Rechter, en alweer omdat men een loopje heeft genomen met de juiste procedures. Herentals verdient beter!