PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

woensdag, juli 18, 2007

Radioactief

Hopelijk lezen die knuppels in de formatiebesprekingen ook kranten. Dat ze inzien dat hun kerncentrales wel degelijk toemoeten wegens 'niet veilig'. Ik wil nog even de propaganda van een aantal idioten (genre Jean - Marie Dedecker) vóór kernenergie in herinnering brengen, dat kernenergie de veiligste en properste manier zou zijn om energie te proceduren.
Lek in Japanse kerncentrale ernstiger dan gedacht (De Standaard, 18.07.2007)
TOKIO - De radioactiviteit van het water dat maandag bij een aardbeving is gelekt uit de kerncentrale van Kashiwazaki-Kariwa, is anderhalve keer groter dan aanvankelijk gedacht. Toch is er geen gevaar, zegt energiemaatschappij Tokyo Electric Power (Tepco), dat de kerncentrale uitbaat. Tepco had aanvankelijk verklaard dat het ging om radioactiviteit van 60.000 becquerel. Het zou echter gaan om een radioactiviteit van 90.000 becquerel.
'Er is een fout gebeurd in de berekening van de radioactiviteit van het gelekte water. Toch blijft de radioactiviteit onder de wettelijke limiet en heeft het geen invloed op het milieu', luidt het woensdag in een communiqué.
Naast het lek veroorzaakte de aardbeving nog een vijftigtal andere incidenten in de kerncentrale, zoals een brand, brandstoflekken en omgevallen vaten met radioactief afval. De reactor had zich tijdens de aardbeving wel automatisch uitgeschakeld. De kerncentrale is tot nader order gesloten. Het is de grootste kerncentrale in Japan.