PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

maandag, augustus 14, 2006

Provincieraadsverkiezingen 2006

Vrijdag werd het officieel aangekondigd: Ik heb de grote eer toebedeeld gekregen de lijst van de groenen voor de provincieraadsverkiezingen te mogen trekken in het kanton Beringen. Ik zal mijn uiterste best doen om de gemeenten Ham, Leopoldsburg, Beringen, Tessenderlo en Heusden - Zolder zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in de provincieraad, wanneer ik verkozen word!
12/08 (Het Belang van Limburg) Groen! wil minstens 2 zetels veroveren in provincieraad
Groen!-Limburg mikt bij de provincieraadsverkiezingen in oktober op 31.000 kiezers. “Dat moet ons minstens twee en misschien wel drie zetels opleveren”, zegt Groen!-boegbeeld Flor Orij.Dat dus in tegenstelling tot de desastreuze verkiezingen van 2000 toen 29.327 stemmen helemaal géén verkozenen opleverden in de provincieraad. Op een goede 1.000 stemmen meer dan in 2000 rekent Groen!-Limburg. “Vooral in de kantons Hasselt, Beringen en Genk hopen we op zetelwinst, niet toevallig de drie grootste kantons met de laagste kiesdrempel”, legt Flor Orij uit.
In totaal 75 Groen!-kandidaten - in 13 kantons - staan op 8 oktober op de provinciale lijsten. In het kanton Genk moet Mathilde Damm voor winst zorgen. In Hasselt trekt Sandra Bamps de lijst. Het 31-jarige gemeenteraadslid is vastberaden een zetel te veroveren in het kanton Hasselt. “Zetelwinst is belangrijk. Omdat we op dit ogenblik op het vlak van bepaalde cruciale dossiers niet kunnen meepraten: het afvaldossier, de werkloosheidssituatie of het Nationaal Park Hoge Kempen”, zegt Bamps. In het kanton Beringen zal nieuweling Peter Verpoorten uit Ham de kar trekken. “In dit kanton liggen drie van de meest kansarme gemeenten van Limburg: Beringen, Heusden-Zolder en Leopoldsburg. Bedoeling is dan ook om er werk te maken van jobs en onderwijs”, zo omschrijft de 26-jarige advocaat en OCMW-raadslid zijn ambities.
Wat de provincieraadsverkiezingen betreft, schuift Groen! een aantal thema’s naar voor. Ecologie blijft vanzelfsprekend belangrijk.“We willen een lokaal Kyoto-plan voor Limburg”, klinkt het ambitieus. Voorts pleit Groen! voor meer jobs in de zorgsector en inspanningen in onderwijs en tewerkstelling, “om zo ook meer allochtonen in de maatschappelijke bovenlaag te krijgen”. Ook de problematiek rond betaalbaar en duurzaam wonen is voor Groen! een belangrijk thema.
Wat de gemeenteraadsverkiezingen betreft,komt Groen! in 19 Limburgse gemeenten op.“Wat betekent dat drie op vier Limburgers een Groen!- stem kunnen uitbrengen”, zegt Flor Orij.

2 Comments:

At 7:45 p.m., Blogger Sascha said...

toch een beetje spijtig; werk maken van progressieve frontvorming in Ham, en voor de provincie op een conservatieve groen-lijst staan.

waar zijn de idealen?

 
At 2:44 a.m., Anonymous Anoniem said...

Ja, waarschijnlijk dus het is

 

Een reactie posten

<< Home