PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

vrijdag, juni 09, 2006

Een Hof van Beroep voor Limburg

Geen hof van beroep in Limburg

BRUSSEL - Minister van Justitie Laurette Onkelinx heeft in antwoord op een vraag van CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen nog eens herhaald dat er geen Limburgse afdeling van het hof van beroep in Antwerpen komt.Dat schrijft Het Belang van Limburg. De oprichting van die afdeling staat in het regeerakkoord, maar de minister zegt geen geld te hebben. Wel bevestigde Onkelinx dat er een nieuw gerechtsgebouw komt in Hasselt waarin de verschillende rechtbanken gehergroepeerd zullen worden, maar daar zal geen plaats zijn voor een afdeling van het hof van beroep.
Het is toch godgeklaagd. Nu hebben ze net alle rechtbanken proper geherhuisvest in Hasselt (nieuw gebouw voor Rechtbank van Eerste Aanleg, de Rechtbank van Koophandel opgefrist, de Jeugdrechtbank verplaatst). Aan een nieuw gebouw is dus geen enkele nood. Wat wèl broodnodig is, is een Hof van Beroep. Dat was bovendien de afspraak in het regeerakkoord. Maar daar is dan géén geld voor. Resultaat: de files naar Antwerpen staan alle dagen vol met Limburgse advocaten. Zéér milieuvriendelijk. En bovendien nog maar eens een voorbeeld van hoe men met Limburg denkt te kunnen sollen.

1 Comments:

At 1:05 p.m., Blogger Sascha said...

We scheuren ons af! revolutie!

Peter, gij zijt wel in een razend tempo aan het posten, amai.

wat betreft de vorige post; dat voorstel van Tommeleyn, was dat vóór of na hij zichzelf "de Kennedy van Oostende" liet noemen?

 

Een reactie posten

<< Home