PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

dinsdag, december 11, 2007

America votes 2008

Gelukkig is het bijna nieuwjaar. Ik ben het politieke navelstaren stilaan beu aan het worden, en kan niet wachten tot in januari. Niet alleen kunnen we dan eens duidelijk zeggen waar het op staat ('pfff, die Yves Leterme is zó 2007...'), maar op 3 januari gaan de voorverkiezingen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van start.
De campagnes zijn reeds meer dan een jaar bezig, wat dit de langste verkiezingscampagne ooit maakt. Dat komt omdat voor de eerste keer in tientallen jaren er géén president of vice - president meedoet (Dick Cheney, in het milieu 'the dark lord' genoemd, is ouder dan Bush, en heeft reeds een aantal hartaanvallen achter de rug, en doet dus om leeftijds - en gezondheidsredenen géén gooi naar het presidentschap). Dat maakt dat de race ongelooflijk open is, en dat iedereen die zegt dat hij weet wat er gaat gebeuren een lullevent is, of te veel wiet gerookt heeft.
Hillary Clinton kent iedereen wel, vermoed ik, maar als je vertrouwd wil raken met de namen van Barack Obama, Rudi Giuliani, Mitt Romney, Mike Huckabee et les autres, dan kan je beginnen met electoral vote, een uitstekende site die ik vanaf nu in mijn lijstje met links toevoeg. Liefhebbers van serieuze politiek, allen daarheen.