PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

maandag, oktober 29, 2007

Return of the Jedi

Soms vraag ik mij af of de milieuvervuiling al zo ver gevorderd is dat ze de hersens van bepaalde politici onherstelbaar heeft aangetast. Ik begrijp niet hoe ze bij de CD&V kunnen denken dat het stellen van een ultimatum aan de franstaligen (voor 07.11.2007 BHV splitsen of er komt géén rooms - blauwe regering!) een verstandige zet is. Het enige wat Joëlle Milquet dus moet doen om af te raken van een regering waar ze in eerste instantie al niet wil inzitten, is één week nee blijven zeggen. De CD&V is vastbesloten om zich in de voet te schieten voor de 'broeders' van de N-VA, die niet alleen al elke zetel winst hebben ingepikt die Yves Leterme de CD&V heeft bezorgd bij de verkiezingen, maar tevens menen dat zij ook de baas zijn in het kartel.
De VLD was er natuurlijk als de kippen bij om zich achter het voorstel van de CD&V te scharen. Dit betekent naar alle waarschijnlijkheid immers het einde van de rooms - blauwe coalitievorming en de grote terugkeer van Guy Verhofstadt. En waarom zou die niet proberen om - al was het maar om de CD&V helemaal een peer te stoven - een paars - groene regering op poten te zetten? Die kan, met Elio Di Rupo aan tafel, een degelijke oplossing uitwerken voor BHV (want zonder Di Rupo aan tafel zitten CDH en MR toch de hele tijd bang over hun schouder te kijken).
En Yves Leterme? Die gaat als de grap van de eeuw de tweede keer de mist in, en mag schepen gaan spelen in Ieper, een job die hij wel aankan. Benieuwd of hij nog zoveel als een kerstkaartje krijgt van die rat van een Bart De Wever. En dan Yves, zal je weten dat je het allemaal aan jezelf te danken hebt. We hebben je meermaals gewaarschuwd.

2 Comments:

At 5:40 p.m., Anonymous Anoniem said...

Waas het maar zo eenvoudig!
**En waarom zou die niet proberen om - al was het maar om de CD&V helemaal een peer te stoven - een paars - groene regering op poten te zetten? Die kan, met Elio Di Rupo aan tafel, een degelijke oplossing uitwerken voor BHV (want zonder Di Rupo aan tafel zitten CDH en MR toch de hele tijd bang over hun schouder te kijken).**

U Bedoelt dat er niets mag veranderen, ook als dit land letterlijk zijn ondergang tegemoet gaat!


** En Yves Leterme? Die gaat als de grap van de eeuw de tweede keer de mist in, en mag schepen gaan spelen in Ieper, een job die hij wel aankan. Benieuwd of hij nog zoveel als een kerstkaartje krijgt van die rat van een Bart De Wever. **

Beter eens uitleggen, Wie wel in staat is om hervormingen door te voeren en hoe.

 
At 1:15 p.m., Blogger Peter Verpoorten said...

Er mag vanalles veranderen, alleen heeft dit land evenveel behoefte aan een staatshervorming als de gemiddelde mens aan het trekken van zijn tanden zonder verdoving.

Als je bij je verkiezingsoverwinning gaat staan tussen de idioten die ook met hun vlaggetjes elke wielerwedstrijd verpesten, en als je er dan niet in slaagt om het volkslied te zingen, dan vraag je natuurlijk om problemen. Dus sla de telefoonboek willekeurig open en je vindt méér dan genoeg kandidaten die een beter resultaat als formateur kunnen voorleggen als Yves Leterme.

 

Een reactie posten

<< Home