PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

woensdag, augustus 08, 2007

Tafelspringer

Het is komkommertijd, en daar maken politieke tafelspringers graag gebruik van. Zo onder meer ook Geert Wilders, het vreselijkste kapsel van Nederland. Wilders wil de koran verbieden. Eigenlijk wil hij gewoon alle bruine mensen weg, maar dat zeggen is natuurlijk een stapje te ver, zelfs in Nederland, dat de laatste jaren zo op de dool is.
Natuurlijk mag je niet zeggen dat hij, door het veralgemenen van het gedrag van een bepaalde groep binnen de islam - namelijk de figuren die het boek letterlijk interpreteren èn dan nog willen overgaan tot geweld - tot de gehele godsdienst, zèlf aan het aanzetten tot haat doet. Immers zijn er veel mensen binnen de islam die zich niet geroepen voelen tot haat en geweld. Wilders scheert hen echter over de zelfde kam met een kleine en extremistische minderheid. Bovendien geeft hij dan nog een voorbeeld van een geweldpleging die hij meteen aan de hele moslimgemeenschap toeschrijft.
Laat ik echter duidelijk zijn aan onze vrienden in de moslimgemeenschap: Wilders en zijn partijtje spreekt net zo min voor mij als dat terroristen die zich beroepen op hun moslimgeloof spreken voor de rest van de moslimgemeenschap.

Wilders wil Koran verbieden in Nederland (DS, 08.08.2007)

RIJSWIJK - De Nederlandse partijleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) wil de Koran verbieden. Dat schrijft hij in een ingezonden brief in de Volkskrant. Wilders vindt de Koran een fascistisch boek dat oproept tot geweld.

Wilders, nooit verlegen om een straffe uitspraak, noemt het heilige boek van de moslims ‘het islamitische Mein Kampf’. Dat laatste boek mag sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer in Nederland worden verkocht. Wilders meent dat de Koran net als Hitlers Mein Kampf verboden moet worden. Het gebruik van de Koran in huiselijke kring en in de moskee, moet ook worden bestraft, aldus Wilders in de Volkskrant.

Hij neemt het op voor de onlangs mishandelde voorzitter van het comité voor ex-moslims, Ehsan Jami. Jami had veel eerder beveiligd moeten worden, betoogt Wilders. Een verbod op de Koran is een duidelijk signaal aan islamisten die de Koran als ‘excuus en inspiratie’ voor geweld gebruiken, meent het Kamerlid. ‘Genoeg is genoeg’, stelt de PVV-voorman.