PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

donderdag, juli 10, 2008

Leve Tijl!

De laatste maanden komt er eindelijk wat meer erkenning voor een jonge gast met het hart op de juiste plaats: Mario Roymans, beter gekend als Tijl van Limburg. Is het omdat hij totaal onzelfzuchtig probeerde andere mensen te helpen, dat hij in deze superkapitalistische en egoïstische tijd weer mensen aanspreekt? Ik hoop het. Veel van onze medeburgers kunnen iets leren van de kerel.

05/07 Kortfilm ‘Tijl van Limburg’ op TVL

Normaal geeft het TVL-programma ‘Opinie’ duiding en achtergrond bij de politieke actualiteit, maar omdat het vakantie is, staat er dit keer een lichter onderwerp op het menu: de zaak van ‘Tijl van Limburg’. Thomas Beerten (21) uit Koersel maakte daarover een kortfilm en die zal integraal getoond worden.
In het gesprek met de regisseur worden enkele elementen uit het dossier uitgelegd. Patrick Leemans ging ook praten met gouverneur Steve Stevaert, die in 1971 toevallig in hetzelfde restaurant werkte waar ook Mario Roymans, alias Tijl van Limburg, werkte toen hij internationaal nieuws werd door zijn roof van ‘De Liefdesbrief’ van Vermeer. Zijn nobel doel: geld ronselen voor ‘de goede zaak’ van de Pakistaanse vluchtelingen.
Thomas Beerten heeft een fantastische cast kunnen samenstellen. De titelrol wordt gespeeld door Steve Aernouts, de blinde jongen uit ‘Any Way The Wind Blows’ en de gehandicapte Waalse jongen uit ‘De Indringer’. Greg Timmermans, die de hoofdrol had in ‘Ben X’, speelt een krantenjournalist en Veerle Baetens, bij tv-kijkers bekend als ‘Sara’, speelt de kok van hotel-restaurant Soetewey.