PeterVerpoorten

Een groene politieke weblog uit Herentals

woensdag, februari 20, 2008

Rechtbank

Vete om vrouw mondt uit in brandstichting (GVA, 12.02.2008)

Jozef S. uit Herentals verscheen voor de rechtbank voor opzettelijke brandstichting van een auto en belaging.
Op 5 oktober stak hij de auto van zijn liefdesrivaal in brand. Volgens de beklaagde heeft zijn tegenstander hem tot het uiterste gedreven.
”De man was een relatie begonnen met een vrouw waarmee mijn cliënt eerder samen was”, zei meester Peter Verpoorten, de advocaat van Jozef S. ”De nieuwe partner was zo fier op zijn verovering dat hij met de vrouw als een jachttrofee voor mijn cliënt ging staan. Hij stuurde ook geregeld sms’jes om daarover op te scheppen.”
Op 5 oktober 2007 stichtte Jozef S. brand in de Volkswagen Golf van zijn opponent. ”De brandstichting bij nacht was zeer gevaarlijk omdat de auto vlakbij een bos stond. De auto is volledig uitgebrand”, zei openbare aanklager Inge Delissen.
Volgens het Openbaar Ministerie uitte Jozef S. doodsbedreigingen aan zijn rivaal. Hij achtervolgde de man tot aan zijn werk en stak ook al de banden van de auto stuk.
”De beklaagde is al meermaals veroordeeld voor het rijden onder invloed”, zei de aanklager. ”Ik vraag een effectieve straf, eventueel met voorwaarden.” De verdediging was eerder gewonnen voor een werkstraf met probatievoorwaarden.
Vonnis op 10 maart.